diumenge, 10 de febrer del 2008

PRIMER CAS D’UNA ERUGA QUE ES FA RESISTENT ALS TRANSGÈNICS.

AVUI. DIJOUS, 7 DE FEBRER DEL 2008.

Un estudi científic demostra l’evolució d’un invertebrat que es menja les plantes de cotó modificades genèticament.

El vegetal amb toxines contra les plagues es cultiva de del 1996.

Entomòlegs de la Universitat d’ Arizona han demostrat per primera vegada l’aparició en camps de cultiu d’una gran varietat d’eruga que ha desenvolupat resistència contra un vegetal modificat genèticament.

La nova varietat d’ Helicoverpazea que s’ ha trobat als camps de Mississipí i Arkansas pot menjar cotó transgènic que conté la toxina Bt sense cap problema.

Aquest cotó va ser modificat genèticament per aconseguir que fos resistent a tot tipus de plagues, és a dir, que matés tots els insectes que es mengen una petita part dels brots o fulles del vegetal.

L’aparició d’aquesta varietat d’ Helicoverpa s’ha produït per un procés de selecció natural, és a dir, una mutació genètica natural hauria generat insectes resistents a les toxines del cotó Bt i aquests individus s’haurien alimentat i reproduït sense problemes en els camps cultivats amb cotó.

La supervivència de les larves de la nova variant d’aquest lepidòpter nocturn es veuria beneficiada pel fet que els camps plantats en cotó Bt pràcticament no són tractades amb insecticides químics.

Durant els últims anys s’han fet nombrosos estudis sobre l’aparició de resistència als productes transgènics i al laboratori s’ havien descobert algunes varietats resistents. Però fins ara no s’havia comprovat en camps de cultiu l’aparició i proliferació d’un insecte amb aquesta nova característica.
VIOLETA PITARCH MARÍN.

2 comentaris:

Sergio Mestre ha dit...

Todo evoluciona. También las bacterias se hacen resistentes a los antibióticos y este problema es aún más grave

Sara ha dit...

No solo las personas nos adaptamos al medio que vivimos, muchos otros seres lo hacen y aveces incluso mejor que nosotros. Un ejemplo muy claro son las orugas que han logrado supervivir en este lugar alimentandose de productos transgenicos creados por el hombre cambiando su dieta. Aqui se demuestra que la inteligencia no nos pertenece solamente a las personas