dimarts, 1 d’abril del 2008

Bacteries que intercanvien material genètic

A un institut de Tolouse a França uns investigadors han descobert experimentalment que les bacteries tenen la capacitat d'intercanviar material genètic per així crear essers més virulents.

L'esser nou que creen, el qual és molt virulent, s'anomena agalactiae, i és causant de enfermetats com la artritis o la neumonía a mamífers rumiants.

Aquest micoplasma conté al voltant de 100 gens i més o menys un 18% d'aquestos són els que es poden recombinar per formar nous essers.

Així queden desmentides moltes supossicions abans fetes sobre la recombinació genètica,etc.

Em pareix un descobriment important ja que si ja s'ha descobert que la possibilitat de recombinació genètica en bacteris és possible poder controlar-la i amb això poder avançar tant en temes de salut com d'investigació en sí.

La notícia és de Geniciencia.


Sara Villarroya

1 comentari:

Sara Cuervo González ha dit...

Estoy de acuerdo con mi cimpañera en que es un gran descubrimiento, ya que ahora ya sabemos una de las causas de enfermedades tan comunes como la artrítis o la neumonia, aunque sea en especies rumiantes.
Yo por lo menos, desconocia que un tipo de bacterias pudiera intercambiar ADN y crear seres dañinos para nuestro organismo, con lo cual, es una noticia muy interesante y curiosa.