Per primera vegada un grup de científics va aconseguir demostrar que una planta, Amborella, havia "capturat" l'equivalent a sis genomes mitocondrials complets provinents d'altres plantes, molses i algues.
És única en la seva espècie, creix només a Nova Caledònia, a Oceania. Quan van sorgir les angiospermes havia dos llinatges i la Amborella és l'única supervivent del grup extint.
Conté un dels genomes mitocondrials més grans. Generalment les plantes tenen una mitjana de 400 mil parells de bases. Aquí es van trobar aproximadament 5 milions de parells de bases dels quals només són útils 40 gens.
Els científics busquen explicar com ha fet aquesta planta per capturar genomes mitocondrials complets d'altres espècies. El pol · len, insectes i fongs van poder transportar genomes. Una altra manera és a través de les epífites, plantes que viuen sobre altres plantes i que s'observen en Amborella. Un full o tija poden estar coberts de molses i de líquens. Es creu que a través de ferides a la planta penetra l'ADN dels epífits.
La planta no només va capturar els genomes complets d'altres espècies, sinó que els va preservar intactes per segles. Això permetria conèixer en futurs estudis característiques de plantes ja extintes.
Per a saber com funciona la TRANSFERÈNCIA HORITZONTAL DE GENS
Per a lleguir la noticia clika AQUÍ
2 comentaris:
Enhorabona Marc perquè has fet un comentari molt interesant i curios, ja que ens permet veure l'ebolució de les plantes. Ací et deixe una pàgina que tracte sobre el mateix:
http://www.uva.org.ar/transge14.html
Publica un comentari a l'entrada