diumenge, 8 de gener del 2012

Animals i plantes responen cada vegada més ràpid al canvi climàtic



La notícia publicada en la revista MuyInteresante revela que les espècies (tant aus, mamífers, rèptils, insectes, aranyes i altres invertebrats i plantes) han respost al canvi climàtic tres vegades més ràpid del que s'havia proposat, movent-se així cap als pols buscant el fred i altures més altes. Este fenòmens ha succeït durant els últims 40 anys i s'estima que va hi ha continuar succeint almenys la resta del segle.
Segons l'estudi realitzat pels científics del Departament de Biologia de la Universitat de York, les espècies han avançat més en les regions que han patit un calfament més notable. L'estudi es va basar en una recopilació de dades i es va tindre en compte el rang longitudinal i altitudinal dels canvis en tot el món.

1 comentari:

Andros ha dit...

No m'extranya que les espècies canvien més ràpid que abans, perquè també és més ràpid el canvi ambiental en el món, l'augment de CO2, de l'efecte hivernacle, el canvi climàtic, els vertits de deixalles i tota la contaminació que hem produït provoca canvis en diferents factors que afecten a les diferents espècies. Però mai es tard per evitar-ho i fer un món més net. Gràcies per la notícia.