diumenge, 29 de gener del 2012

SITUACIÓ DEL MORRUT ROIG EN ESPANYA


Originari de les àrees tropicals del Sud-est Asiàtic i Polinèsia, la plaga s’ha anat desplaçant cap al continent Europeu, on va aparèixer per primera vegada en 1994, concretament  a Espanya, en Almuñécar. Tant aquella vegada com en les posteriors introduccions en diversos punts d'Andalusia oriental, Múrcia i la Comunitat Valenciana, ha arribat a través de palmeres infectades procedents d'Egipte o altres països del nord d'África. L'espècie és originària del sud-est asiàtic. En 2005, la plaga es va detectar en el palmerar d'Elx, considerat el major palmerar d'Europa. En les illes Canàries amenaça Phoenix canariensis (palmera canària) , joia de l’arxipèlag que podria veure's en perill si la plaga continua avançant. A l'estiu de 2011 la plaga va afectar la ciutat de Jerez de la Frontera afectant més de 200 palmeres; la Junta d'Andalusia va col·laborar amb la ciutat per a buscar mesures urgents contra aquest insecte.
La plaga de morrut roig que també assola Castelló ha afectat ja més de 5.000 palmeres en la província -1.000 d'elles en la capital de la Plana- la qual cosa ha suposat unes pèrdues que en data de hui superen els 60 milions d'euros només pel que fa als arbres infectats, segons estimacions de l'Associació de Jardiners Professionals de Castelló (ASJAC).
El morrut també continua actualment la seua expansió per Mallorca, un total de 150 palmeres particulars i 23 exemplars de titularitat municipal s’han vist afectades pel morrut roig l’any passat, segons va informar l’Ajuntament de Palma que actualment lluita per a mantindre controlada aquesta plaga. De Mallorca, les zones més afectades son Cala Major, Platja de Palma, el passeij marítim i el centre de la ciutat. El morrut roig està present en Mallorca des de 2006 i està considerada una plaga d’alt risc.
L'informació ha sigut treta del diari ELMUNDO i dels post que van fer els companys anys enrrere.

1 comentari:

Denis Stefanovici ha dit...

En mi opinión, esta situación es preocupante ya que el picudo rojo es un insecto que está causando graves consecuencias en las palmeras de nuestro país. Aunque es muy dificil una solución al problema, se deben de tomar medidas urgentes para parar esta plaga de insectos que provienen de fuera y causan graves consecuencias en nuestro país. Por lo tanto se debe actuar ya.