dimarts, 2 de febrer del 2016

Un 'bany' de bacteris vaginals enriqueix el microbioma de nadons nascuts per cesària

En els naixements per cesària els xiquets no queden exposats al microbioma vaginal de la mare, la qual cosa s'ha associat amb un major risc de patir malalties immunològiques o metabòliques. Un nou estudi ha aconseguit transferir parcialment aquests bacteris amb una gasa covada a la vagina de les mares. 

Els xiquets nascuts per cesària adquireixen un microbioma que difereix dels nascuts en un part vaginal. Al no estar en contacte amb la vagina de la mare, no poden adquirir la seva microbioma, i per això tenen un major risc de patir malalties immunològiques i metabòliques. En aquest estudi, podrien fer que els bacteris materns arribaren al nadó encara que el naixement succeeixi mitjançant intervenció quirúrgica.

Aquest estudi, en el que un investigador nord-americà ha creat una tècnica que consisteix a netejar els xiquets en els dos minuts posteriors al part amb una gasa que ha estat abans a la vagina de la mare, amb l'objectiu de obtindre els microorganismes materns.
El cost d'aquest tractament és mínim, de manera que algun dia podria arribar a utilitzar-se de forma habitual. No obstant això, els científics puntualitzen que aquest moment encara està lluny.

"Açò és un estudi pilot que es fa per determinar si un mètode és segur i factible, que és precisament el que hem provat en aquest article", destaca Jose Clemente, investigador de l'Escola Icahn de Medicina de Mount Sinai i coautor de l'estudi.

Més informació ací :)