diumenge, 20 de novembre del 2016

Més CO2, més verd

L'acumulació de CO2 a l'atmosfera és perjudicial per a la nostra salut, ja que augmenta l'efecte hivernacle, la temperatura del planeta, el nivell del mar, el desgel...  Però aquests gasos no són roïns per a tots. Les plantes es veuen beneficiades pel CO2, ja que l'absorbeixen de l'atmosfera, amb el que, a la vegada contribueixen a reduir la quantitat d'aquest. Segons uns estudis realitzats pel CREAF (centre de recerca ecològica i aplicacions forestals) la terra ha guanyat una gran quantitat d'hectàrees de superfície verda equivalent a Europa o als Estats Units.

L'estudi, que pren com a referència la superfície verda terrestre dels últims 33 anys afirma que la biomassa ha augmentat més d'un 30% a causa de les grans concentracions de diòxid de carboni el qual funciona com a un fertilitzant. Aquest fenomen es produeix per què en haver-hi més quantitat de CO2 originat per la utilització de combustibles fòssils, les plantes han pogut crear més fulles fixant el diòxid de carboni durant la fotosíntesi i reduint així l'augment dels gasos en l'atmosfera.


Resultat d'imatges de bosque verde



El CO2 és una de les causes més importants del reverdiment de la vegetació. Però la biomassa no es veu afectada només per aquest factor. El reverdiment també es produeix pel canvi climàtic, el nitrogen atmosfèric i els canvis dels usos del sòl.

Però no tot són beneficis per a la biomassa vegetal, ja que amb l'augment d'aquesta, les plantes també necessitaran més recursos per a seguir creixent com pot ser l'aigua, nutrients i altres recursos limitats del planeta. Si la biomassa segueix creixent desmesuradament per l'augment de CO2 acabarà en una situació insostenible. S'acabaran esgotant els recursos necessaris perquè es puguen mantenir.


Font de la notícia

3 comentaris:

Unknown ha dit...

M'ha sorprés aquest post ja que normalment es parla del CO2 com una cosa roïna ja que, com dius, és un dels gassos que provoquen l'efecte hivernacle. Però també té una part bona ja que influeix positivament en una de les parts més importants del nostre planeta, la biosfera. Si no hi haguera tant de diòxid de carboni, les plantes tampoc podrien produir tant oxigen com ho fan ara i això ens perjudicaria a nosaltres.
Adjunte un enllaç que pot servir per a completar la informació si la gent no té molt clar què és el diòxid de carboni.
http://es.slideshare.net/yurivz/la-importancia-del-dixido-de-carbono-y-oxgeno

Unknown ha dit...

A mi m'ha paregut un post molt impressionant per que tant a classe com als mitjans de comunicació sempre es considera l'augment de CO2 negativament, però com se'ns ha exposat també té una part positiva, ja que causa un augment de la biomassa total.
Crec que es podria haver gastat una mena de mapa on es veies les zones on esta augmentant la biomassa.
Adjunte un enllaç amb el que espere es puga ampliar l'informació del tema:http://elpais.com/elpais/2015/03/30/ciencia/1427705415_808898.html

gas residencial Naturgy ha dit...

Muy buena información.