La distinció entre mascles ifemelles es molt simple ja que presenten clares diferencies dimorfiques.
Els mascles tenen una coloració general de tons grisos: més fosc en la part de les ales i blanc en el ventre, sent les zones intermèdies d'un gris clar. La part superior del cap (des de la meitat dels ulls cap amunt, el que se sol cridar "capirota").Com es veu clarament a la foto:
COM SON LES FEMELLES?
Les femelles presenten un cos de similar coloració però de tons més parduscos. En aquest cas la capirota és de color marró, amb lleus tons ataronjats en alguns casos. Com s'observa a la imatge:
ES SEMBLEN EN ALGUNA COSA?
En comu els ambdós sexes no es distingeix el iris, ja que els ulls són completament negres. Aquests estan envoltats per una fina línia clara que s'observa més clarament en la part inferior (aquestes característiques ens seran útils per a diferenciar-les d'altres espècies). El bec i les potes són de color grisenc. A diferencia d’ altres espècies del seu gènere la seva cua és més aviat curta, i en aquesta no s'observa cap taca de color blanc.
Bibliografia: Wikipedia; Asturnatura;
Treball realitzat per Eliana Carboneras i Bruno Monfort
Treball realitzat per Eliana Carboneras i Bruno Monfort
1 comentari:
És estrany que en una espècie de pardals els mascles siguen de colors marrons i no llamatius,quasi sempre els mascles presenten colors que criden l'atenció per poder conquistar a la femella, en canvi en aquesta espècie , és la femella l'única que té un color més viu, el ataronjat en la capirota ..
A més el mascle pareix més xicotet que la femella en les fotografies , supose que el cant li bastara per poder realitzar la copulació jeje!
Interessant com podem diferenciar en una espècie els diferents sexes, per exemple en el fringilla coelebs , els mascles tenen tons molt vius y les femelles més parduscos i són d'ales mes menudes .
Molt breu y clar, molt bé.
Publica un comentari a l'entrada