dissabte, 8 de desembre del 2012

Internet biològic

La simbiosi entre la vida i la tecnologia té un nou desenvolupament en el anomenat "Bi-Fi" o "Internet biològic" que bioenginyers de la Universitat de Standfor al mes de Setembre van donar a conèixer.
 
  Mònica Ortiz i Drew Endy van manipular un virus conegut com M13 de tal manera que van crear un mecanisme biològic per a enviar missatges genètics de cèl·lula a cèl·lula, sistema que permet transferir dades de molta major complexitat i quantitat.

Els científics van prendre una característica natural del virus: el fet que es reproduïx en l'organisme resident prenent cadenes de ADN que allibera després d'altre hoste. Es tracta en essència d'una canal de comunicació que, com l'Internet sense fil (conegut coma a Wi-Fi), permet a les cèl·lules enviar i rebre missatges, sense importar el contingut d'aquests.

La innovació d'Ortiz i Endy va consistir sobretot a separar el missatge del canal, amb la qual cosa van aconseguir enviar el missatge de ADN que ells van escollir a cèl·lules específiques dins d'una comunitat microbianacomplexa.

  En altres paraules, el mecanisme permet enviar i rebre ordres a nivell cel·lular més enllà dels límits que el codi genètic imposa: "Si la teva xarxa de connexió està basada en el sucre", explica Endy, "llavors els teus missatges estan limitats a més sucre, menys sucre o no sucre". En contrast, les modificacions operades sobre el M13 permeten intercanviar missatges com "comença a créixer", "deixa de créixer", "acosta't", "produïx insulina" i altres similars. 

  De perfeccionar-se, aquest desenvolupament biotecnològic permetria controlar complexos cel·lulars lligats a processos de biosíntesi

 


1 comentari:

Unknown ha dit...

Una noticia impactant, ja que es sorprenent el que pot arribar a fer les noves tecnologies, ja que estan continuament investigant per a traure nous avanços al mercat. També és novedós el poder enviar missatges d'ADN a unes altres cèl·lules. És increible el que pot arribar a fer la ciència juntament amb les noves tecnologies.