dissabte, 22 de desembre del 2012

La Gran riuada de València

Més informació en LAS PROVINCIAS

Una de les inundacions més significatives ocorregudes a la Comunitat Valenciana és la Gran riuada de València, que va succeir el 14 d'octubre de 1957, la qual va produir moltes pèrdues humanes i grans danys materials.

Es van produir dues riuades, la primera va tenir lloc la nit del 13 i 14, va agafar desprevinguts a molts ciutadans ja que a penes havien caigut algunes gotes, però a la conca mitjana del Túria i les altes del Palència i del Millars no va deixar de ploure durant tot el dia. Al migdia del 14 va arribar la segona ona que és quan va començar a ploure de manera torrencial sobre la ciutat. A causa de l'aportació dels afluents el llit del riu no va poder resistir i va quedar desbordat per la situació. Com a dada curiosa, es destaca que València, construïda pels romans va ser dividida en dues parts, per això una part de València va quedar intacta, sense la presència d'aigües, i només els ponts antics van ser els que van quedar en peu. Aquest fenomen va causar més de 400 mort, i posteriorment es va elaborar el Pla Sud, que va desviar el Túria pel sud de la ciutat. 

Encara que el vídeo es de gran extensió aporta molta informació sobre aquest fenomen.

1 comentari:

Rafa Arroyo ha dit...

Un molt bon post i vídeo que ens indica la magnitud que pot arribar a assolir una gran inundació en les terres que es present aquest perill. El que ens fa recapacitar si totes les mesures de prevenció que hi hajen son realment suficients.