dissabte, 11 de març del 2017

200.000 morts a l'any per culpa dels pesticides

Els pesticides a hores d'ara són una amenaça global contra els Drets Humans causant 200.000 morts cada any ja que les persones estan exposats a aquestes substàncies a través dels aliments, agua, aire o per contacte directe amb aquests químics.
A més provoca un greu impacte sobre el medi ambient, la salut i a la societat. Per això es vol establir un tractat per a controlar l'ús dels pesticides i noves eixides agrícoles sostenibles.


S'ha pogut observar que l'ús dels pesticides ha augmentat en poc temps, sobretot en els països més pobres. Però encara no s'ha pogut determinar la seua relació amb algunes malalties com el càncer, danys en els pulmons o fetge i alzheimer perquè les indústries que fabriquen aquestes substàncies es neguen a acceptar que ells són els causants dels danys. 


A part de tot això l'ONU ha negat la idea que els pesticides industrials que s'utilitzen en tot tipus de cultius són necessaris per a satisfer les demandes alimentàries de la població.  A més les grans empreses -Monsanto-BayerSyngenta-ChemChina i Dow-Dupont- estan influint molt sobre la comunitat científica i en el govern. 

Les morts es troben sobretot en països en via de desenvolupament, ja que al contrari de països de la Unió Europea no tenen cap regulació o control sobre les substàncies.

Font de la notícia ací