diumenge, 12 de març del 2017

Els climes extrems

Oles de calor, sequíes, inundacions. augment del nivell del mar i tormentes són alguns dels climes extrems provocats pel canvi climàtic. Espanya és un dels països més afectats del mediterrani.

Resultat d'imatges de climas extremosResultat d'imatges de climas extremos

L'últim inform de la Agencia Europea del Medioambiente (EEA) han investigat sobre les conseqüències humanes i afirmen que han mort 141 persones per cada milió d'Europeus entre 1991-2015. Cada any les temperatures registren en augment i en el increment del nivell del mar. A més, les pautes de precipitacions estàn canviant, fent que les zones húmedes ho siguen més i les seques es tornen m´s àrides.

Segons el pronóstic, el sud-est d'Europa serà el lloc on més afectaràn els impactes. En aquest lloc es produiràn sequíes més intenses, reducció del rendiment dels cultius i de biodiversitat i un augment d'incendis. Mentre que a l'Europa Occidenal hi ha un major risc d'inundacions provocat per l'augment del nivell del mar i les tormentes.

Aquest fenòmen comporte greus conseqüències en la societat i en la economía. Les inundacions, per exemple, han afectat a  milions de persones en Europa provocant-los lesions, infeccions, exposició a productes químics i conseqüències per a la salud mental. En canvi, les ones de calor s'han intensificat en Europa i se prevenen greus conseqüències si no es prenen mesures al respecte.

A tot açò se li sumens les grans pèrdues econòmiques. La Agencia Europea de Medio Ambiente (AEMA) afirmen que el cost de capital en relació als extrems climàtics ha sigut de 400.000 milions d'euros desde 1980.

És necesari garantir l'aplicació d'unes polítiques d'adaptaió adequades per a reduir els riscos asociats a les condicions climàtiques extremes actuals i futures, diu Bruyninckx.


Enllaç