dimarts, 7 de març del 2017

En 2017 augmentarà els nivells de CO2 atmosfèric

Després del 2016 on la concentració de CO2 va sofrir un gran augment dels últims 50 anys, en 2017 també es produirà un augment, però no superara els valors del 2016.
Com ja saben la concentració del diòxid de carboni atmosfèric augmenta per culpa de la crema de combustibles fòssils, a la desforestació o a la producció de ciment.


Les estimacions dels nivells de concentració atmosfèrica de CO2 per al 2017 es basen en les dades de l'estació més antiga de vigilància dels gasos d'efecte hivernacle, que es troba en Hawaii.

Richard Betts qui s'encarrega de l'estudi va afirmar que l'augment de diòxid de carboni atmosfèric del 2016 va ser el més gran observat dels últims 50 anys, però la predicció que es va realitzar l'any passat va ser molt encertada, ja que la concentració de CO2 no va baixar de 400 parts per milió (ppm).

 El pronòstic per a 2017 és que es produirà un augment de 2,5 ppm més menuda que la que es va produir entre 2015 i 2016 de 3,4 ppm.

La vegetació i els oceans absorbeixen part de l'excés de diòxid de carboni, per tant el que arriba a l'atmosfera és la meitat del que s'hi ha emes en total.

L'augment més gran de CO2 atmosfèric va ser entre 2015 i 2016 per culpa de El Niño, que provoca que les regions tropicals foren més càlides i seques. Per tant, els ecosistemes absorbiren menys diòxid de carboni, quedant una major quantitat en l'atmosfera.
Amb l'arribada de El Niño també es van debilitar els depòsits naturals de carboni. A més la relació entre el clima i el cicle del carboni són essencials per a les concentracions de CO2 i poden afectar l'escalfament global.



Font de la notícia ací

1 comentari:

Dani ha dit...

Hola, soy un estudiante de 10 años que le gusta mucho la ciencia y tras leer esto del CO2 me pregunto si no es posible rellenar con ese CO2 los extintores porque he visto por internet que algunos extintores van llenos de este gas.