diumenge, 18 de novembre del 2007

EN 2009 UN AVIÓ IMPULSAT PER ENERGIA SOLAR COMENÇARÀ A VOLAR

Bertrand Piccard està preparant per al 2008 el primer avió que volarà sense cap combustible. Aquest home ja és conegut per ser el primer home en donar la volta al món el globus sense escales.

L’avió, la maqueta del qual és la de la fotografia, pesarà una tonellada i portarà unes plaques solars de 200 metres, a més la seua velocitat serà de 75Km/h.
Açò serà una mostra de que en un futur els avions podran volar amb sols energia solar i d’aquesta forma evitar l’emissió de gasos contaminats que emeteix entre altres el keroseno, i d’aquesta forma intentar disminuir el canvi climàtic i l’impacte sobre tots nosaltres.
En altres ocasions ja han hagut intents de volar amb energia solar, però cap ha tingut èxit.
Impulso solar, com es diu a aquest projecte, té la finalitat que es fagen vols de 36 hores amb avions com aquest, però clar si vola durant 36 hores tindrà que volar unes hores de nit, quan no hi ha energia solar, per tant aquesta energia s’anirà acumulant durant el dia de forma que durant la nit també pugue volar. I encara que de moment sols volarà quasi dos dies en el 2011 tenen previst donar la volta al món amb l’avió d’energia renovable.´
Pense que està molt bé aquest tipus de iniciatives, perque és impotant que tots tinguem en compte que hi ha que controlar les emisions de gas, a més d'aquesta manera cada vegada que puguem a un avió no estarem contaminant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
francisco planchadell ha dit...

La ciència i la tècnica estan evolucionant cada vegada més de pressa, i es pot veure en les noves creacions que fan els humans. Intenten combinar la tecnologia amb la preservación del medi ambient, perquè és un aparell que funciona amb energia renovables (energia solar) i no amb combustibles fòssils. Això és el que s'ha de fer. Anar incloent cada vegada més, les energies renovables a les noves tecnologies.