diumenge, 15 de desembre del 2013

MARATÓ TV3 2013. MALALTIES NEURODEGENERATIVES

Enguany, i concretament hui dia 15 de desembre, la Marató de TV3 està dedicada a les malalties neurodegeneratives, eixes malalties, que com diu el seu nom es caracteritzen per anar degenerant, fent-se malaltes, o morint les cèl·lules nervioses. Es calcula que arreu del Món poden haver uns 35 milions de persones afectades per algun tipus d'aquestes malalties; i sense anar més lluny, segur que cadascun de nosaltres coneixem algún cas d'un familiar, amic o conegut que en patix. Com tots els anys, abans del dia de la Marató de TV3, té lloc una gran campanya de sensibilització mitjançant conferències divulgatives als Centres d'Ensenyament; i nosaltres també hem volgut aprofitar aquesta possibilitat que ens ofereix per a realitzar-ne una als nostres alumnes de segon de batxillerat. En aquesta ocasió el metge Jorge Esforç ens va proporcionar una sessió en la que introduint-nos primer en la definició de la malaltia, poc a poc va anar tractant diferents aspectes com els diferents tipus, causes, tractaments, etapes per les que passa un malalt, importancia del diagnostic precoç i de la investigació.
Com totes les malalties, es necessita un gran esforç humà i econòmic per poder conèixer-les i millorar el tractament.I ahí, està fent una tasca molt gran TV3 i la Fundació TV3 en particular sent el dia d'avuí el moment en que es realitza el programa i on s'arrepleguen les aportacionsde tots.

Com tots els anys, agrair a TV3 i al metge Jorge Esforç la possibilitat d'haver accedit a una conferència tan interessant.

En directe per al dia d'avui 15 de desembre i poder veure  la Marató
Vos deixe amb alguns videos de la Marató
Video1 Video 2  Video 3 Video 4 Video 5