dijous, 26 de desembre del 2013

Noves esperances per a l'Artritis Reumatoide

     Uns estudis realitzats pel Consell Superior d'Investigacions Cietífiques (CSIC) han descobert noves possibles vies per al desenvolupament de nous fàrmacs per a l'artritis reumatoide. Aquesta meravellosa notícia va ser publicada en la revista Nature, així també va ser publicada el 25 de desembre en el portal d'informació Sinc.

     L'artritis reumatoide és una malaltia sistemàtica autoimmune i crònica. Aquesta sol afectar les articulacions, especialment a les dones que es troben al voltant de la mitjana edat. L'aparició d'esta malaltia és desconeguda, però s'han detectat alguns factors genètics i ambientals relacionats amb la seua aparició i posterior desenvolupament. A més a més, aquesta malaltia produeix uns grans costos econòmics, socials i un impacte molt dolent en la qualitat de vida dels pacients.


     Aquest estudi va consistir en un gran treball genètic de camp, en el que es van prendre més de 100.000 mostres d'individus d'Àsia, d'Europa i dels Estats Units. En les quals es van analitzar al voltant de deu milions de marcadors genètics. I com a resultat d'aquest enorme treball es van poder detectar 40 nous gens que confereixen risc de patir artritis reumatoide.

     I per tant, gràcies aquests fantàstics descobriments han permès avançar en la creació de nous mecanismes biològics, així com també, la creació d'una base racionals de gran potencial. En el desenvolupament de nous fàrmacs (redueixen la unflo, el dolor o modificadors de la malaltia), que ajuden a millorar la qualitat de vida dels afectats.

     Per concloure, estos nous fàrmacs que es podran obtindre gràcies al gran treball realitzat per (CSIC), permetrà millorar la vida de molts malalts i dels seu familiars. Per una altra banda, aquesta notícia la podem relacionar amb els temes d'ADN i genètica de biologia de segon de batxillerat.


Per visitar la pàgina principal cliqueu ací i per més informació feu clic ací.