dilluns, 8 d’octubre del 2007

L'activació d'una proteïna en distints tipus de càncer


Cientifics d'una facultat de medicina a EEUU han descobert noves pistes sobre una proteïna que es clau en molts desenvolupaments de càncer.

Aquesta proteïna, la STAT3 es important per al creixement i desenvolupament embrionari però despres d'això permaneix a l'organisme en forma latent, però potser que es torne a activar inesperadament i donar lloc a que les cèl·lues mamaries i de la prostata es desenvolupen i s'expandisquen per tot el cos.

A partir d'estudis que s'han fet els cientifics han demostrat que els farmacs utilitzats sols bloquejen la fosforilació (que es un proces desencadenant) però no poden detenir completament el creixement tumoral.


Jo crec que aquest es un descobriment molt important perquè si coneixem mes a fons aquesta proteïna i sabem com funciona podrem començar a buscar alguna solució per a prevenir aquests tipus de càncers.



Sara Villarroya

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ja que de moment,no es troba cura contra el càncer,és important que almenys es sàpiga con prevenir-los.

Sergio Mestre ha dit...

Interesante, pero no me queda muy claro la referencia a la fosforilación, supongo que te refieres a la fosforilación de la STAT3 (por lo que veo en el dibujo)