Tot allò que explicavem com a síntomes d’estar enamorats te una explicació científica.
La neurotrofina pareix ser la causant de que comencen les relacions de parella produint el desig, però després apareix l’oxitocina que provoca l’afecte.
Tant una com l'atra de les dos substancies nomenades abans són hormones, és a dir, són substancies segregadas por cel·lulas especialitzades, normalment ´son transportades asociades a proteines, ja que augmenten la seua vida i actuen tant en organs com en teixits.
Se sap que l’amor eleva la producció d’algunes hormones, per això alguns ja especulen en la possibilitat d’un elixir d’amor.
En aquest estudi es dona una explicació científica a “les papallones en l’estómag i el puls accelerat”…però de totes maneres la ciencia no pot explicar tots els fenòmens , donat pas al misteri i el romanticisme de les relacions de parella.
http://www.odisea-odisseia.com/es/index.php?sec=noticia_ficha&id=568
2 comentaris:
Incidiendo un poco en lo que son las enzimas y sus importante función biológica, el post también serviría para Biología
Me a gustado este post porque no sabia que las proteinas participaban en algo tan diferente de la biologia, como el amor.
Esta bien saber este tipo de cosas que no se estudian en los libros porque no tiene gran importancia, pero nos hace darnos cuenta que las cosas que estudiamos en clase tambien tienen repercusiones en nuestra vida diaria.
Publica un comentari a l'entrada