dimecres, 4 de novembre del 2015

COM PREVINDRE UN ICTUS?



Com prevenir un ictus


QUE ES UN ICTUS?

L'accident cerebrovascular o ictus ocorre quan desapareix el subministrament de sang a una regió del cervell, aquesta sang es talla, i les neurones poden acabar danyades o fins i tot mortes. Segons la Societat Europea de Cardiologia afirma que les donen tenes mes probabilitats de patir un ictus, ja que el 60% de les morts per ictus es donat en dones i només el 40% en homes. 
Les dones pateixen més factors de risc que els homes i per aixo es més alt el percentatge de morts per ictus.  Com que les dones tenen fibril.lació auricular tenen més probilitats que els homens a sofrir pressió arterial alta, diabetes, depressió i obesitat; aquests factors aumenten les probabilitas de sofrir un ictus. 








COM PREVINDRE UN ICTUS?

El mes important es tenir una vida saludable, fer exercici, no fumar ni beure, portar una dieta equilibrada i evitar l’estrès. Açó millorara la salut cardiovascular i redueix el fet de patir malalties al cor i d’ictus. També és important fer revisions periòdiques al metge, per evitar l’accident cerebrovascular o ictus.






  

Sí voleu sabre més sobre els ictus podeu visitar la notica en diari de Rafa