diumenge, 4 de març del 2012

EL NOSTRE DRET A LA LLIBERTAT SEXUAL


El passat mes de Febrer el periòdic ElMundo publicava la notícia següent:

Un dels elements fonamentals per a aconseguir l'objectiu d'igualtat entre hòmens i dones és que tinga llibertat econòmica, perquè puga triar la vida que vullga portar, perquè li autonomia al no dependre econòmicament de la seua parella. Un altre dels elements igualment importants és la llibertat sexual, que vol dir que una dona és l'única i absoluta ama del seu propi cos i pot fer amb ell el que vol no sols entregar-ho o compartir-ho a voluntat sinó i fonamentalment decidir o no tindre fill i, en cas de tindre, triar amb qui els vol tindre, quants vol tindre i en quin moment els vol tindre, dret que reclamen les dones de tot el món. En este dret de la llibertat sexual s'inclou la capacitat de a dona d'interrompre el seu embaràs, sempre que no atempte a la seua salut, i la de poder prendre anticonceptius de la seua elecció i per descomptat la píndola del dia després per a evitar un embaràs.

Les limitacions a eixos drets estan en els peligrs que eixes decisions poden causar en la dona, establits per institucions creïbles des del punt de vista científic. No poden existir raons morals per a eixes limitacions, perquè la moral, com la religió o la tradició, són creences en què creuen certes persones o comunitats, que adoptaran a voluntat però no tenen legitimitat per a ser imposades, com ho són les idees univerasales aplicables al gènere humà en el seu conjunt, com la igualtat, la justícia i la llibertat.

El dret a disposar del nostre propi cos és un dret pel que les dones hem lluitat durant anys i que té molt poc sentit que ara es retall i es deixe en mans d'estranys.

1 comentari:

estera ha dit...

Aquest post es interessant perque defensa la llibertat que té la dona en el àmbit sexual ja que és l'única ama del seu cos i ja està passat de moda,com era lògic,que el plaer en l'acte sexual siga només per al home.Actualment satisfair sexualment a una dona els preocupa més als homes que mai.