diumenge, 4 de març del 2012

SEQÜENCIAT EL GENOMA DEL "HOMBRE DE LOS HIELOS"


El periòdic ElMundo publicava el passat 29 de Febrer la notícia següent:

En 1991 un grup de turistes alemanys va descobrir a Ötzi 'El home dels hielos' en els Alps italians, a pocs metres de la frontera amb Àustria. El seu cos, momificat per les baixes temperatures de l'alta muntanya des de fa entre 5300 i 5100 anys, ha sigut escuadriñado des de llavors pels investigadors per a saber, no sols com va morir, sinó com era la seua vida.

En 2008 es va aconseguir seqüenciar l'ADN mitocondrial de Ötzi, per la nova seqüència del genoma nucler, feta per un grup de científics italians, ha desvelat amb molt més detall com era este personatge.

La dita investigació va ser publicada per la revista 'Nture Communications' on els investigadors declaraven que tenia ulls marrons, el seu grup sanguini era O, era intolerant a la lactosa i tenia una predisposició genètica a patir malalties cardiovasculars. L'anàlisi del seu ADN suggerix que els seus avantpassats probablement van emigrar a Orient Pròxim. I que esta més emparentat amb els habitants actuals de Còrsega i Sardenya que amb les poblacions dels Alps, on es va descobrir el seu cadàver.

Sense cap dubte este descobriment no ha sigut una gran troballa a nivell de tota la humanitat, sinó també ha fet avançar a la ciència descobrint per mitjà de la seqüència del el seu genoma nuclear quelcom mas sobre els avantpassats i les condicions de vida de la dita època.

1 comentari:

Delia Cerlinca ha dit...

Quina noticia més interesant! Hem d'apreciar en general a tots aquests científics que aconseguixen desvelar els nostres avantpassats com és el cas de Otzi. La veritat es que aquest descobriment m'ha ajutat a saber-ne més detalls dels que jo pensava.