divendres, 2 de març del 2012

Un de cada tres espanyols pateix síndrome metabòlic

Aquesta notícia ens mostra un estudi realitzat a Barcelona, ha revelat que un 31 per cent de la població adulta espanyola pateix síndrome metàbolic, hem de recordar que el síndrome metabòlic es un conjunt d'enfermetats o factors de risc en un individu que aumenten la probabilitat de patir una enfermetat cardivascular.
Aquest estudi ha sigut realitzat per l'Institut de Investigació Hospital del Mar de Barcelona, i els resultats han sigut publicats a la "Revista Española de Cardiología". En l'estudi, van fer un analísis de 24.670 persones de entre 35 i 74 anys, y els resultats van ser alarmants.
Una persona pateix síndrome metabòlic quan presenta tres d'aquestos cinc criteris: glucemia elevada, pressió arterial sistòlica o diastòlica elevada, HDL col·lesterol disminuït, triaglicerids alts i mesures de perímete abdominal per damunt dels 102 cm. en homes y 88 en dones. Es important destacar que aquest síndrome muliplica per 1,5 el risc de mortalitat.
De les 24.670 persones estudiades, 7.932 patíen síndrome metabòlic, i el nombre de homes que el pateixen es més elevat que el de dones. Una dada curiosa, es que a partir dels 64 anys el nombre de dones amb síndrome metabòlic es duplicava.
Aquest estudi també ha actualitzat la prevalença al síndome metabòlic i els resultats són els següents: 26 per cent dels homes i 24 per cent de les dones.

Aquest estudi ens mostra una vegada més, com es l'estil de vida i la alimentació dels espanyols

2 comentaris:

Patricia Dragut ha dit...

La noticia la verdad es impactante,pero si que es verdad que España esta cerca de alcanzar a EEUU en el numero de personas obesas. Es evidente que cuando eres más joven tu metabolismo va más rápido y por lo tanto quemas más grasas a eso de debe que que cuando te hacer más mayor la grasa que acumule con más facilidad. La mejor manera de aumentar tu metabolismo es haciendo ejercicio y comer 5 veces al día.

Laia Alegre ha dit...

Hem resulta alarmant que havent al voltant d'un 25% de la població que patisca la síndrome metabòlica, mai hage sentit a cap persona dient que la pateix. Açò és degut a què molta gent ni tna sols ho sap, cosa que demostra la despreocupació a volte desmesurada que els espanyols demostren per la seua salut.