dijous, 1 de març del 2012

L'Alzheimer provoca una disfunció en els mitocondris

 Desde fa temps, la ciència s'ha plantejat que el mitocondris (centrals energètiques de les cèl·lules eucariotes) desepenyaven una funció molt important en la enfermetat d'Alzheimer. Ara, un grup d'investigadors de la Clinica Mayo, han realitzat un estudi, utilitzant ratolins, i han decobert que els mitocondris del cervell es troben en disfunció al principi de l'enfermetat. Aquests resultats han sigut expossats en la revista "Plos One".

El grup d'investigadors ha estudiat els mitocondris en tres tipus de ratolins diferents, cada u amb un tipus de gen diferent causant del ràpid inici de l'enfermetat, i van observar que els canvis mitocondrials que van sofrifr van tindre lloc abans inclus dels símptomes de l'enfermetat com la pèrdua de la memoria. També es van adonar que aquests canvis mitocondrials, van forçar la pèrdua de la funció mitocondrial i a més van contribuir a la progressió de l'enfermetat de l'Alzheimer.


 Els investigadors van aplicar un mètode relativament nou, anomenat metabolómica, que mesura les petjades químiques de les víes metabóliques de le cèl·lules -lípids, glúcids, àcids grasos... Va ser així com van evaluar el que estava succeïnt en el cos. I es van donar compte dels canvis en el metabòlits que estaven relacionats amb la funció mitocondrial.

Açò, és simplement un altra prova dels continus esforços del científics en millorar i allargar la nostra vida.

1 comentari:

Lidia Ahicart ha dit...

Es interesant saber que es pot relacionar el funcionament de les mitocóndries a l'infermetat del alzheimer, ja que el anòmal funcionament del les mitocònries apareix abans que es manifesta l'infermetat. Per això, si es segueix estudiant en aquest camp de la biologia i l'investigació, pot ser s'arrive a una possible cura o millora en el tractament del alzheimer i aixi allargar l'esperança de vida d'aquestes persones que pateixen dita infermetat.