dissabte, 3 de març del 2012

EL BESSÓ PARÀSIT (FETUS IN FETU)

El periòdic ElMundo publicava la següent notícia el passat 31 de Gener.

Els metges de l'Hospital de la Mercé de Chiclayo van sotmetre un xiquet de tres anys (Isabac Pacunda) d'una comunitat nativa de la regió selvàtica de Loreto a una delicada operació, perquè aquest portava allotjat en el seu abdomen el fetus del seu germà bessó.

Esta patologia rep el nom de fetus in fetu o el bessó paràsit i succeeix per una malformació prenatal, aproximadament cada 500000 naixements, en els que la mare del xiquet està embarassada de bessons, però el fetus que no sobreviu es queda en l'interior del xicotet que, viu, naix.

El cos que van extraure d'Isabac tenia braços, cames i columna vertebral, però no òrgans interns i es trobava encapsulat en el ventre del xiquet. Aquest 'fetus' mitja aproximadament 25 centímetres i pesava 1,2 quilos.

Els especialistes afirmen que gràcies a l’encapsulació del fetus, aquest no ha compromès cap òrgan vital, només tenia un llaç amb un renyó.

A continuació vos deixe un vídeo sobre la intervenció i el xiquet en qüestió:




3 comentaris:

Laia Alegre ha dit...

Aquest article hem sembla molt interesant. Mai havia sentit parlar dels bessons paràsits, però indagant per internet he trobat altres cassos semblantas al d'aquest xiquet i inclús molt més impresionants. Ací vos deixe la direcció web d'un vídeo molt impactant que parla del cas d'una xiqueta: http://www.youtube.com/watch?v=DKk7Mu_Gx_E

Alba Benages ha dit...

Aquest post m'ha impactat molt. Mai havia sentit parlar d'aço del fetus in fetu. La veritat es que mai m'hauria imaginat que en un embaràs multiple, poguera ocorrir açò. Mirant per internet he trobat un cas en el que un xiquet va portar al seu germa en el seu interior fins als set anys!
La veritat es que m'ha sorprés molt, es un post molt interessant ja que hi ha molta gent (com jo) que no coneixia res dels bessons paràsits.

Paula ha dit...

Este articulo es realmente sorprendente. Nunca había imaginado que pudiera suceder una cosa a si, y si realmente me lo hubieran contando, no me lo habría creído. Me parece muy interesante, sobretodo la imagen en la que se ve perfectamente como el niño tiene la barriga más grande de lo normal.