dissabte, 3 de març del 2012

Incremento de la enfermedades de transmisión sexual entre los españoles

Segons la notícia publicada en el periòdic ElMundo, s'han incrementat les malalties de transmissió sexual (ETS) i els casos de contagi de VIH s'han multiplicat.

Les malalties de transmissió sexual (ETS) són infeccions produïdes per microorganismes que es transmeten, preferentment, per via sexual. Sovint solen ser asimptomàtiques i, de no diagnosticar-se i tractar-se, poden causar danys greus a llarg termini, com ara infertilitat, ceguera, danys a òrgans o càncer.

Gràcies a un estudi realitzat per l'Institut de Salut Carles III, els casos de sífilis s'han multiplicat al nostre país en els últims sis anys, la infecció per virus herpes ha augmentat en un 68% en dos anys i les clamídies s'han incrementat en un 13%. A més, el 23% de les persones a qui se li va diagnosticar gonorrea o clamídia tenia també el VIH Però esta situació no és exclusiva d'Espanya, perquè segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) , cada any es diagnostiquen 448 milions de casos de sífilis, gonorrea, clamídies i tricomonas en tot el món.

Jorge del Romero, director del centre Sandoval, reconeix que se suma a aquest fet, les conseqüències directes sobre l'ús del preservatiu quan hi ha consum d'alcohol i drogues recreatives. A més, ha reaparegut el limfogranuloma venèria (LGV) , causat per un tipus especial de clamídia (els genotips L) , a Espanya, Regne Unit, Holanda o Dinamarca, però només en barons.

Davant d'esta situació els experts defenen que és necessari fer un esforç en la prevenció, en la detecció precoç i en el tractament d'estes patologies, a fi d'evitar la seua propagació.