dissabte, 3 de març del 2012

Els nascuts a la primavera presenten una major predisposició a sofrir anorèxia


L'anorèxia nerviosa és un trastorn alimentari que provoca una innecessària pèrdua de pes provocada pel propi malalt. Afecta especialment les dones (prop del 90% són sones). Les seues causes són desconegudes, però el factor social presenta una gran importància.
Un estudi dut a terme pel  Centre de Genètica Humana de la Universitat d'Oxford i publicat en la pàgina web MuyInteresante ha trobat una altre factor a tenir en compte.

Pareix ser que les persones nascudes en primavera presenten una predisposició major a contraure aquesta malaltia. De la mateixa manera, les persones nascudes a la tardor tindrien un menor risc. Encara que parega estrany, aquest factor afecta altres malalties mentals com per exemple l'esquizofrènia o el trastorn bipolar.
Les causes d'açò encara no són del tot clares. No obstant això, els científics creuen que es deu als factors que afecten el desenvolupament del fetus durant l'embaràs com l'exposició al sòl ò a infeccions, l'alimentació, els nivells de vitamina D...
Aquest estudi obri una via d'investigació per descobrir més sobre les causes d'aquesta afecció -si és que finalment hi ha més causes a més del factor social- amb l'objectiu de reduir el nombre d'afectats.

1 comentari:

Soraya García ha dit...

Aquest post m'ha paregut molt interessant ja que dóna a coneixer un factor nou en els cassos de predisposició per a sofrir anorèxia fins ara desconegut. A més ens mostra l'importància que té el desenvolupament del fetus durant l'embaràs i com pot variar aquest amb les condicions externes a la mare, un fet molt asombrós.