dissabte, 3 de març del 2012

LA INSULINA POT MATAR SI NO S'ÉS DIABÈTIC


Segons la notícia publicada en el periòdic ElMundo, la insulina pot arribar a matar si no s'és diabètic, ja que quan la seua utilització no està indicada és potencialment perillosa. Prendre insulina és una pràctica molt comuna pels que es guanyen la vida esculpint el seu cos en el gimnàs (culturistes) que la combinen amb menjar rica en glucosa per a evitar que els nivells de sucre baixen massa. A més té l'avantatge de ser indetectable, perquè desapareix ràpidament de la sang.

Açò s'ha sabut gràcies a una investigació de Richard Lynch publicada en el 'British Journal of Sports Medicine', perquè va atendre un culturista inconscient (aquestos solen potenciar la seua musculatura prenent insulina) amb els símptomes d'un diabètic que ha patit hipoglucèmia. El mecanisme d'acció de la insulina consisteix a facilitar el pas de la glucosa i aminoàcids a l'interior de les cèl·lules moleculars. D'aquesta manera, si augmentem la nostra concentració en sang es produeix un fenomen d'hipertròfia a l'augmentar la grandària de les cèl·lules que componen el teixit muscular. La utilització de la dita hormona pot causar problemes a llarg termini, perquè els consumidors no diabètics acabaren sent-los.

D'altra banda, els especialistes adverteixen que és possible que s'estiga creant un mercat negre a causa de les peticions dels nous consumidors, ja que l'ús d'esta hormona només pot ser prescrit per un metge. Els impulsors d'aquest mercat negre podrien ser els diabètics que venen part de la seua mercaderia als culturistes.

Segons un estudi publicat en la revista 'Journal Of Amèrica Medical Association', un 90% dels culturistes reconeix haver pres esteroides anabolitzants abans dels 22 anys, i un 25% dels entrevistats admetia que també emprava injeccions d'insulina, a causa de la seua inhibició dels processos catabòlics en el múscul i estimula l'anabolisme.

1 comentari:

Marta Antoli ha dit...

Em pareix un post molt interessant ja que tracta un tema que hem vist molt a clase de Biologia i per tant és molt adequat per a l'ocasió. Pense que aquestes persones que están obsesionades am el seu cos i es prenen aquest tipus de sustàncies, deurien pensar primer amb la seua salud i sobretot amb la seua família, ja que poden morir.