dijous, 20 de setembre del 2012

Els animals mes mortifers del mon: AFRICA

Quarta part : AFRICA

Africa es un dels continents mes grans del mon y en el que mes especies d'animals abiten , la majoria d'ells perillosos.

El primer animal perillos que podriem nombrar es el Lleo. Moltes persones que habiten en pobles menuts per la sabana son victima de molts atacs de lleons , a l'any moren unes 12 persones per atacs de lleo , a pesar que aquestos preferisquen altres preses com els bufals , nyus, zebres , gaceles,etc... ; un altre animal perillos , de la mateixa familia que el lleo es Lleopar y tambe el Guepard . Aquestos dos animals son casi pareguts en l'aspecte, pero en lo demes no tenen res a veure. El lleopar sol cazar nomes gaceles y algunes voltes Zebres , en canvi, el guepar , sol cazar nomes cries d'animals(el guepard es l'animal terrestre me rapid del mon capz d'arrivar als 170 Km/h).
















Pero, en la Sabana , tant el Lleopard com el Guepard, inclus algunes voltes el Lleo tenen un gran rival. ens referim a la Hiena. Les hienes solen furtar el menjar als guepards y lleopars sobretot. A pesar de no ser molt cazadores, les hienes tenen les mandibules mes fortes de tot el continent, capaces de partir el bras o la cama d'una persona en nomes una mosega.







Pero, en zones mes tropicals podem trobar altres animals de la familia dels reptils que poden arrivar a ser tan perillossos com els felins. ens referim a les diferents especies de serps que habiten en aquest continent.Podriem comenzar per la serp parda que , com quasi totes les serps , s'alimenta de roedors com els ratolins pero quan es veu amenasado es sol amagar y si l'intrus s'arrima massa ataca amb una mosega letan. A pesar de tot, a l'any moren entre 2 o 3 pesones nomes; una altra serp que no te cap problema en atacar humans es la serp tigre, la serp mes verinosa del continent capas de matar a un home adult amb nomes dos gotes de veri, aquesta serp sol matar fins a 9 pesones a l'any.











Pero els dos animals mes perillosos del continent, en la meua opinio , es troben en els rius del continent , sobretot en el Riu Nil . Per a comensar esta el cocodril africa o cocodril del nil . Aquest reptil de queasi 300 kg , es el reptil mes gran de tots y existix desde l'epoca dels dinosaures y amb el temps han anat evolucionant fin convertirse en lo que son actualment. Aquestos reptils clarament son carnivors y no fan menu , cacen qualsevol cosa , desde un menut primat fins a un gran bufal, sempre que estiga a una distancia proxima a ells , ja que aquestos son dificils de veure ja que estan amgats davall l'aigua aguantant la respiracio fins queasi 2 hores.

En els rius habita un altre animal molt mes gran que el cocodril que , a pesar de ser vegetalia, es un dels mes perillosos d'Africa, em referisc a l'hipopotam . A l'any moren moltes persones per aquestos animals y s'han considerat una gran amenasa per a les persones.