dissabte, 25 de gener del 2014

Descobriment d'una nova especie de tortuga a Morella



Ha estat descoberta una nova espècie de tortuga que habitava fa 125 milions d'anys a Morella, Castelló. Aquest exemplar és l'únic del seu grup que s'ha trobat a Europa en aquesta època.


Aquest exemplar solia passar-se la major part del dia en el riu o escalfant-se al sol damunt d'una pedra. Podia mesurar uns 20 centímetres aproximadament i pertany al grup de les pleurodiras. Segons els experts els membres del grup de les pleurodiras viuen actualment en llocs més càlids com poden ser Amèrica del Sud, Àfrica i Oceania.

Les restes de la closca trobada pels científics en les argiles vermelles de Morella es trobaven en una pedrera amb més de catorze jaciments i presentaven una sèrie de crestes peculiars que caracteritzarien a l'espècie. Eodortokamorellana representa el primer gènere de vertebrat fòssil descrit en Morella.

Encara que aquesta espècie és única a Europa, les tortugues eren abundants i diverses en la fauna de Morella, on convivien amb alguns dels dinosaures més característics d'aquella època a Espanya, com els carnívors del grup dels espinosaures i els ramats d'un grup d'herbívors.

Una d'aquestes pedreres, s'ha convertit en una autèntica mina de fòssils, amb catorze jaciments replets de fòssils dels quals s'han extret quatre mil restes de peixos, taurons, amfibis, tortugues, llangardaixos, *plesiosaurios, cocodrils, *pterosaurios i dinosaures carnívors i herbívors.



Per a més informació sobre aquesta noticia cliqueu aquí.




1 comentari:

Unknown ha dit...

Efectivamente como tú has dicho Morella es una fuente histórica ,como también lo son sus alrededores, ya que muy cerca de allí en Sant Antoni de la Vespa se encontraron en el 2008 tres esqueletos articulados de dinosaurio herbívoro .También a unos poco quilómetros se encuentra el yacimiento Anna de Cintorres que es rico en restos de este tipo. Muy bien !