dilluns, 17 d’abril del 2017

Gràcies a un nou programa podem reconéixer les emocions en persones amb alzheimer

L'alzheimer és una malaltia molt comuna en persones d'avançada edat. Aquesta, provoca entre moltes altres coses, la incapacitat de reconéixer les emocions negatives a través de l'expressió facial però, un estudi publicat en el Journal of Alzheimer's Disease, assegura que mitjançant un tractament específic és possible que es puga rehabilitar la capacitat d'interpretar les emocions d'aquelles persones afectades per la malaltia neurodegenerativa.



L'estudi es va centrar en les sis emocions bàsiques que són l'alegria, la tristesa, la sorpresa, la por, l'enuig i el fàstig i consistia en 20 sessions de 90 minuts en què es mostraven una serie d'imatges i es realitzaven activitats dramàtiques als afectats per la malaltia per estudiar les seues reaccions.
Els 36 participants es van dividir en dos grups, el primer rebria el nou tractament (grup experimental) mentre que a l'altre se li faria un tractament normal. Al final de l'experiment el grup que més havia progressat va ser el grup experimental, és a dir, al què se li havia aplicat el nou tractament ja que havien millorat la seua capacitat de reconeixement d'emocions i a més la velocitat amb la què processaven la informació.
Les emocions que més es van notar van ser el fàstig, la por i la sorpresa.




Gràcies a aquest nou experiment i als resultats obtinguts, els científics asseguren que s'ha descobert una nova manera de tractar la malaltia. A més, també es pensa que la qualitat de vida dels malalts podria millorar en gran manera ja que la comunicació no verbal realitza un paper molt important a l'hora de mantindre bones relacions amb altres persones i no quedar "aïllat" de la societat patint desconfiança de tothom.

Un altre aspecte de molta importància és, que aquelles zones del cervell encarregades de reconéixer les emocions en persones, estan també encarregades de les funcions executives, el llenguatge, memòria i atenció, per tant, amb la mateixa rehabilitació s'estaria treballant varies funcions alhora.

La noticia va ser publicada per l'Agencia Sinc.
Aquí podeu trobar la informació sobre l'experiment.
Per conéixer més sobre l'alzheimer piqueu ací.