dilluns, 6 de novembre del 2017

Nou òrgan que crea les cèl·lules dendrítiques

Noves investigacions realitzades  han donat a conèixer que el tim, l'òrgan principal del sistema limfàtic encarregat de produir el limfòcit T, també crea les cèl·lules dendrítiques, les quals tenen una funció de defensa. Aleshores diferents investigadors de tota Espanya han afirmat que en el tim, les mateixes cèl·lules que donen lloc als limfòcits T també produeixen les cèl·lules dendrítiques.
  
En aquest òrgan limfàtic, les cèl·lules dendrítiques ajuden als limfòcits T ha aprendre que funcions han de portar a terme: com ara presentar una tolerància davant els antígens i encarregar-se d'evitar que les malalties autoimmunes com per exemple l'esclerosi múltiple o la malaltia d'Addison es desenvolupen.

Aquest descobriment sa portat a terme mitjançant uns cultius primaris d'una mateixa cèl·lula, assatges in vivo amb ratolins immunodeficients, és a dir realitzada dins dels ratolins vius i una sèrie de tècniques de citometria i microscòpia confocal de rastreig que consisteix a incrementar el contrast de les imatges o reconstruir-les tridimensionalment.

Per tant, depenent dels senyals que reben les cèl·lules immadures del tim genera o bé els limfòcits T, ja que el lligand Delta-like evita la producció de les cèl·lules dendrítiques i genera els limfòcits T o bé les cèl·lules dendrítiques, un lligand de la família de les proteïnes transmembrana que actua com a receptor de senyals extracel·lulars, receptors Notch, incita a produir aquests glòbuls blancs a partir d'un progenitor que tenen en comú i com ha resultat s'obté la transcripció del GATA2, que és un gen humà que produeix una proteïna.


Aquesta investigació és molt interessant perquè en conèixer que un òrgan pot formar diferents cèl·lules cada una amb diferent funció, dóna la possibilitat que aquest fet ocorra en alguns òrgans mes. És una informació molt important, ja que si un òrgan fallara, un altre podria formar les mateixes cèl·lules que aquest i així la seua funció seguiria endavant. Però açò encara és un fet molt llunyà, ja que només s'ha donat aquest cas.


Aquesta notícia esta relacionada amb la part de microbiologia i autoconservació del llibre de 2º de batxillerat però més concretament de la part de inmunologia. 
A més ha sigut publicada el 26 d'octubre de 2017 per la revista SINC. Per llegir la notícia original cliqueu ací i la imatge ha sigut extreta de ací