dimecres, 28 de desembre del 2011

Troben una nova funció dels neutròfils


Un article publicat a la web de Sinc, ens dona a conèixer l’aparició de neutròfils en la melsa, sense que hi haja ninguna infecció. A més també han descobert, que la funció que aquestos neutròfils duen a terme es completament diferent a la que fan la resta dels neutròfils, la seua funció es immunorreguladora.
Els neutròfils son designats les cèl·lules “limpiadores”, ja que aquestos tenen que anar als llocs on s’ha produït una infecció o inflamació per destruir els agents patògens. Per això que la funció d’aquestes cèl·lules es detindre l’expansió de l’ infecció, i preparar el camí per a que cèl·lules immunològiques exterminen l’ infecció de manera permanent. Però, amb l’estudi de IMIM i ICREA, s’ha observat que els neutròfils situats a la melsa sense presencia de cap infecció tenen una funció diferent. En aquest òrgan, els neutròfils es troben prop dels Limfòcits B, interactuen amb aquestos, ajuden a l’activació d’aquestos i a donar una resposta ràpida davant dels agents patògens. Això ha sigut una novetat, ja que els neutròfils que es troben a la sang no poden realitzar aquesta funció.
Aquesta noticia m’ha paregut interessant ja que ara es poden fer teràpies més eficaces contra els agents patògens, fer una vacuna que augmenta el nombre de neutròfils de la melsa, etc… En resum, es un avanç per a la medicina i tot el camp de la salut.
Aquest post té relació amb Biologia Humana, amb el tema de la sang i del sistema immunitari, ja que tracta de els neutròfils (cèl·lula sanguínia) i de les respostes immunitàries davant d’un agent patogen.

2 comentaris:

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Noticia molt interessant la que has publicat, que obri el camp a noves formes d'estimulació del sist. Immunitari, i de coneixer millor el seu funcionament. Gracies per la notícia

Rafa Dep.BioGeo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.