dijous, 15 de desembre del 2011

XERRADA MARATÓ TV3 2011



Organitzades pel Departament de Biologia i Geologia i integrades dintre del Programa SHE, vam tindre unes xerrades que amb el títol QUAN ACABA UNA VIDA EN COMENCEN SIS vam  adreçar als alumnes de 3r ESO i 2n Batxillerat (Biologia Humana).
Aquestes xerrades formen part d’una sèrie d’activitats que organitza la Fundació La Marató de TV3,  la qual té la missió de fomentar i promoure la recerca biomèdica,  així com la sensibilització social sobre determinades malalties que es tracten al programa televisiu la Marató de TV3, mitjançant campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació.
Enguany les xerrades formen part d'una campanya de sensibilització front als trasplantaments d'òrgans i teixits, on es descriuen els tipus de trasplantaments i regeneració d'òrgans i teixits que es fan a l'actualitat, amb exemples de casos reals. Els alumnes poden veure com canvia la vida d'una persona de la seua edat abans i després del trasplantament, amb les explicacions d'ells mateixos i de les seues famílies, asixí com dels familiars dels donants.
L’activitat va constar d’unes explicacions per part del metge en Jordi Esforç i d’un video molt emotiu, que a la vista de la valoració realitzada pels professors implicats, i la realitzada directament pels propis alumnes va resultar molt positiva

XERRADA MARATÓ TV3 IES POLITECNIC 2011 from Rafa Mollà on Vimeo.