dissabte, 8 de desembre del 2012

Terràtremol i tsunami de la mà

Els punts més concentrats marquen l'epicentre del fenòmen

El passat divendres dia 7 de Desembre es va produir a la costa nord-est del Japó un sisme de 7.3 graus en l'escala de Richter que va tenir una rèplica de 6.2 graus i ademés l'Agència Meteorològica de Japó ha advertit a la població de possibles rèpliques de 6 graus en l'escala de Richter.

Aquest terratrèmol va alertar als experts perquè es podia produir un tsunami degut a que el seu començament va tenir lloc a l'Oceà Pacífic prop de Miyagi. L'epicentre d'aquest terratrèmol segons l'Agència de Meteorologia de Japó es troba a uns 240 quilòmetres de la costa i el moviment de les ones va començar a 10 quilòmetres de profunditat.


La mateixa zona va ser sacsejada pel devastador terratrèmol de 9 graus que el març del 2011 va causar el tsunami que va provocar 18.000 morts i va desencadenar el greu accident nuclear de Fukushima. Ahir la central nuclear no va sofrir danys. Tampoc cap altra central nuclear del país.

El terratrèmol, que va tenir lloc a les 17.18 h (hora local), es va poder sentir a la capital, Tòquio, i a una vintena de les 47 províncies del país. Les onades del tsunami no han causat víctimes, tot i que una desena de persones han patit ferides i contusions, la majoria lleus, a les zones de Tohoku i Kanto (on es troba Tòquio). 

LINK PER A VEURE ELS EFECTES DEL SISME

FONT INFORMATIVA
FONT INFORMATIVA