diumenge, 25 de maig del 2014

LA SEQUERA A LA NOSTRA COMUNITAT

Un estudi elaborat per la Unió de Llauradors de la Comunitat Valenciana anuncia que les perdudes a causa de les sequeres ascendeix a una quantitat superior a 72 milions d'euros. 



La sequera repercuteix desfavorablement en el sector agrari castellonenc, tant a les zones de regadiu com a les zones de secà. A les zones de regadiu provoca una disminució del nivell de l'aigua dels aqüífers i una salinització dels pous de reg a les zones litorals, un augment de les plagues y l'increment dels regs. A les zones de secà, el dany és encara més greu, també veurem un augment de les plagues i les perdudes de les collites seran majors que a les zones de secà, alguna de la vegetació morirà per la falta d'aigua
Tal com apunten les últimes estadístiques el mes d'Abril ha estat el més càlid des que hi ha dades en els principals observatoris castellonencs . També ha estat un dels mes secs, les pluges acumulades no arriben ni al 25% del que seria normal en aquestes dates. Això fa que tinguem un sòl més àrid i sec, amb menys del 10% d'humitat.




En definitiva, la sequera es històrica en algunes zones de la Comunitat Valenciana, i amb un comportament de l'atmosfera que no porta a ser optimista, ja que els models no intueixen encara canvis de tendències que comporten situacions de pluges abundants en el Mediterrani Español.

La unió reclama una sèrie de mesures per poder pal·liar els danys tan greus que aguaiten en la nostra comunitat des de fa uns mesos.


Per a més informació clica ací.