diumenge, 11 de maig del 2014

Un gen inactivat converteix les cèl · lules tumorals en addictes al sucre


Les cèl·lules del càncer consumeixen glucosa de manera voraç per multiplicar-se a gran velocitat. Això se sap des de fa gairebé un segle, però fins ara no es coneixia el procés pel qual es desencadenava aquest gana. Investigadors han descrit una proteïna a la membrana cel · lular dels tumors que atrau la glucosa com un imant.

"Estàvem buscant gens que no funcionaven en les cèl · lules tumorals i trobar un alterat , però desconeixíem com era la seva funció . Vam descobrir que era el responsable d'eliminar l'excés de receptors de glucosa "
Així el que passa és que s'inactiva el gen que hauria degradar al receptor de glucosa en condicions sanes i en deixar de fer-ho , aquest tumor presenta una superactivación d'aquest receptor que capta totes les molècules de glucosa del seu voltant i les fa servir per obtenir energia ràpida per proliferar . És un càncer que s'ha tornat un addicte a aquesta molècula calòrica.

La part interessant per a futurs tractaments és estudiar si quan utilitzem fàrmacs per combatre un tumor ia més li traiem aquesta font energètica, el tumor mor perquè no pot adaptar-se fàcilment a usar altres substrats per obtenir energia per sobreviure.
Podem relacionar aquesta noticia amb el tema 16 de Mutacións i manipulacions genètiques, en el apartat de cèl·lules cancerígenes.
Per a més informació clikeu AQUÏ