dissabte, 1 de març del 2014

En canvi climàtic es una realitat


       La quantitat de diòxid de carboni es va incrementar en 2,2 parts per milió entre 2011 i 2012 , continuant amb una tendència ascendent i accelerada provocada pel canvi climàtic, segons informa Organització Meteorològica Mundial .
El diòxid de carboni, que prové principalment de les emissions relacionades amb el combustible fòssil, és el responsable del 80 % d'aquest increment. L'augment del CO2 atmosfèric de 2011-2012 va ser superior a la taxa mitjana de creixement dels últims deu anys . Des del començament de l'era industrial , en 1750 , la concentració mitjana global de CO2 a l' atmosfera ha augmentat en un 41% , el metà en un 160% i òxid nitrós en un 20 %. Com a resultat d'això, el nostre clima està canviant i la nostra meteorologia és més extrema, les capes de gel i les glaceres s'estan fonent i el nivell del mar està pujant.

En els últims anys s'han pres mesures de concienciació per part de paisos importants:

El president nord-americà, Barack Obama, ha apel·lat a l'acció mundial conjunta per combatre el canvi climàtic, assenyalant que la incapacitat de solucionar el problema podria portar a una catàstrofe "irreversible" en els pròxims anys. "Ens arriscaríem a condemnar a les generacions futures a una catàstrofe irreversible ".



El Govern britànic va presentar un nou mapa sobre l'impacte del canvi climàtic a tot el món . El mapa, que servirà en les negociacions que els britànics mantindran en la Cimera del Clima al desembre a Copenhaguen ( Dinamarca ), reflecteix les conseqüències que podrien produir en no reduir en dos graus l'augment de temperatures.


Per a veure les noticies completes clickeu els enllaços:



2 comentaris:

Unknown ha dit...

Muy interesante, esperemos que con el tiempo consigamos remitir este cambio climático ya que consigo traerá muchas desgracias .

Unknown ha dit...

El cambio climático es uno de los problemas medio ambientales más graves de nuestros días.Viendo el lado positivo, por lo que se ve la población empieza a abrir los ojos y se plantean realizar cambios para evitar catástrofes irreversibles.