dimarts, 26 de març del 2013

De pares sedentaristes, adolescents innactius

Notícia extreta de la revista virtual SINC.
Un estudi portat a terme per experts de la Universitat de la Rioja, afirma que la activitat física dels adolescents es veu influïda pels hàbits dels pares. Aleshores si els pares són sedentaristes, la probabilitat de que els fills no practiquen cap tipus d’activitat física és molt alta.
Un grup de treballadors van estudiar per què els pares influeixen de forma negativa als fills, ajundant-los a que no practiquen activitats físiques, quant tots sabem que és un punt a favor de vida sana per a evitar el sedentarisme.
Un altre estudi que es va portar a terme en col·legis de la Rioja, va ser un qüestionari als alumnes del centres per saber quin tant per cent practica algun tipus d’esport. Els resultats d’aquest qüestionari, deien que un 78’4% practicava alguna activitat física-esportiva, un 18’5% havia deixat de practicar i sols un 3’1% mai havia practicat. Mirant així els percentatges pareixen bons, però van investigar les causes d’aquest 3’1%. Aquestes causes es pensa que van poder ser les influències dels pares.
Pràctica d'esport en familia

 Com a conclusió van traure que és quatre vegades més probable que un adolescent siga físicament inactiu quan els seus pares tampoc n’han practicat durant el seu temps lliure.
És una conclusió important, per a posar en alerta i fer reflexionar als pares, per a que donen una imatge el més esportiva possible als fills, per a que les futures generacions en practiquen, deixant arrere tot tipus de vida sedentarista.