divendres, 15 de març del 2013

Un bio sensor detecta proteïnes en la sang en segons


Notícia extreta  de la revista virtual SINC.

Investigadors de la Universitat de Jaén han portat a terme un bio sensor amb una planxa d’or a la que se li aplica una proteïna que es capaç de capturar anticossos. Hi ha unes molècules anomenades anticossos, les quals identifiquen substàncies estranyes i microorganismes que envaeixen l’organisme. Alguns xips utilitzen aquesta capacitat de detecció de molècules com virus u hormones.
Antonio Caruz utilitza un símil per a entendre aquest nou dispositiu: “ El nostre sensor és un velcro molecular ja que per un costat s’adhereix a la planxa d’or i per l’altra permet capturar anticossos de forma ordenada”.



La orientació que es donada als anticossos és una de les grans innovacions del dispositiu. Les molècules es col·loquen mirant cap a dalt, així augmenta la sensibilitat i precisió del sensor. Aquests sensor estan desenvolupats per detectar substàncies com les hormones del creixement o virus en sang. Una volta localitzats es produeix un canvi de patró de la llum del sensor, açò indica el descobriment de la proteïna, aquesta detecció es fa en pocs segons. Aquest descobriment constitueix altra de les avantatges del bio sensor que deixa darrere tot tipus de mètodes tradicionals.