divendres, 2 de maig del 2014

Regeneren el cor d'uns Macacos danyats per un Infart

   El científic Charles Murry juntament amb un grup de científics de la universitat de Washington ha aconseguit regenerar parcialment el cor de macacos després d'haver sofert un infart que va afectar les cèl·lules del cor, derivades de cèl·lules mare embrionàries humanes. Aquests bons resultats només s'havien obtingut en mamífers xicotets com ara ratolins. Aquesta notícia ha segut publicada en els periodics el PAÍS i la VOZ DE GALICIA, el 30 d'abril.

   El pas més important dels científics va ser el tractar amb un nombre de cèl·lules tan gran. Ja que per a reparar el cor d'un ratolí només es requereixen un milió de cèl·lules, mentrè que el d'un macaco necessita unes  1.000 milions. Aquesta xifra ja es pot comparar a la que necessitarien els metges per regenerar el cor d'un pacient humà, ja que més o menys és el nombre de cèl·lules que moren en un infart humà.


   La part del cor que ha sofert l'infart no torna a créixer, i per tant, l'infart fa que el cor sigui menys capaç de bombar sang, i condueix a la insuficiència cardíaca, sent la principal causa de mort cardiovascular. L'objectiu de la teràpia de les cèl·lules mare és reemplaçar el teixit danyat amb noves cèl·lules del cor i finalment el cor torna al seu correcte funcionament.

   Els científics per poder obtindre aquest gran nombre de cèl·lules van haver de posar cèl·lules mare en difernts cultius. Els cultius donaren lloc a milers de cardiomiocitos, que van ser injectats directament en el miocardi dels macacos. Aquestes van conseguir una remuscularizació extensiva de la part del cor danyada i el seu posterior funcionament.

   A més, el director d'aquest projecte, Murry, creu que aquesta tècnica puga aplicar-se en humans, en uns quatre anys més o menys.

Per visitar la pàgina inicial feu clic ací i per a més informació ací.

   El fet d'haver pogut recuperar la part d'anyada del cor de ratolins després d'un infart, és un fet molt important per a la medicina. Però, el resultat que han donat els macacos després la incoorporació de cèl·lules mares per a solucionar el problema de l'infart, és encara més meravillós i important. Ja que, aquests resultats tant possitius, es podran aplicar a les persones en futur no molt llunyà. Per una altra banda, aquesta notícia l'he relacionat amb l'obtativa de biologia humana, ja que tracta sobre una malaltia que afecta a l'aparell circulatori i és una de les més importants que afecten aquest aparell.






1 comentari:

Unknown ha dit...

Es un muy buen post, hace referencia a la noticia que es de divulgación científica, el post esta bien relacionado con la noticia y con la asignatura, tiene hiperenlaces, esta bien cohesión y además añades una imagen. Las únicas pegas que he visto es que falta 1 etiqueta para alcanzar las 3 que hacen falta con relación con el articulo y que en el 2º párrafo debajo de la foto hay una palabra mal escrita "difernts" y la palabra "cardiomiocitos" esta en castellano y el texto esta en valenciano, son solo fallos sin importancia, por eso en comparación con lo que has hecho bien es un muy buen post.