Fins ara, s’havia considerat com a causa principal de l’al·lègria a les bresquilles la proteïna Pru p 3 que s’encarrega de la tranferència dels seus lípids. Però, estudis realitzats han demostrat que són les taumatines la principal causa de l' al·lèrgia a les bresquilles.
En concret es tracta de tres isoforms que perteneixen a la seua família.
Per identificar aquests isoforms es va utilitzar el mètode de l’electroforesis i també es va analitzar el comportament d’alguns pacients que tenien aquesta al·lèrgia.
Es va extraure la seua seqüència amino terminal, la seua massa molecular y es va analitzar la seua activitat enzimàtica (b-1,3-glucanasa).
La seua capacitat al·lèrgica es va determinar en unir immunoglobulina responsable de les reaccions al·lèrgiques, amb assajos per a capturar antigens i proves cutànees en pacients al·lèrgics a la bresquilla.
D’aquesta manera es van identificar i purificar dos taumatines de la bresquilla (Pru p 2.1 y Pru p 2.2) mentre que la tercera va ser clonada (Pru p 2.3) i produïda com una proteïna recombinant en un sistema de llevat. Aquestes tres formes van ser caracteritzades com a taumatines amb una tècnica analítica per a detectar proteïnes específiques en una mostra determinada. Totes aquestes van mostrar activitat b-1,3-glucanasa.
Aquests tres isoforms van donar positiu en les proves realitzades i es va observar com estaven presents al 50% en els pacients al·lèrgics a les bresquilles.
Aquesta noticia confirma que les taumatines són els principals causants de l’al·lèrgia a la bresquilla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada