dissabte, 3 de març del 2012

Es troba un nou gen que impedeix el desenvolupament del càncer de colon

El càncer de colon és una malaltia que afecta a 22.000 noves persones cada any sols en España. Un estudi realitzat al Centre d'Investigacions en Bioquímica y Biologia Molecular (CIBBIM) de l'Institut de Investigació Vall d’Hebron (VHIR) i publicat a Sinc ha trobat una gen decisiu per al desenvolupament dels tumors colorectals.
Aquest gen anomenat MYO1A, fins ara no se li havia retribuït molta importància i es considerava que la pèrdua d'aquest durant la proliferació tumoral era una conseqüència del càncer. No obstant això, després d'aquest estudi resulta ser la una de les seues causes.

El MYO1A és el gen encarregat de l'estructura interna de les cèl·lules colorectals així com del recobriment de les vellositats intestinals. D'altra banda contribueix directament en la diferenciació cel·lular d'aquestes cèl·lules.
D'aquesta manera, una major presència d'aquest gen ajuda a mantenir la forma i els creixement tumoral més controlats. Per tant, els pacients amb alts nivells de MYO1A tindran una major supervivència, mentre que els pacients amb baixos nivells d'aquest gen, tindran menys capacitat per a la diferenciació de les cèl·lules colorecatls, i, per tant, una pitjor pronòstic i menor supervivència.

Aquest article està molt relacionat amb els temes de genètica que estem  veient en l'assignatura de Biologia.

1 comentari:

Soraya García ha dit...

És molt interessant el que ens conta aquest post perque, com es diu, el nombre deafectats per el càncer de colon anual es molt alt i que la precència d'un cert gen faja que es tinga més probabilitat de tindre càncer que els que no el tenen pot ajudar a la detecció d'aquest o inclús amb els abanços que hi han actualment en el camp de la medicina es puga introduïr un nou tractament per a aquest tipus de càncer.