En aquesta notícia se'ns mostra que per primera vegada ha sigut possible crear proteïnes artificials que permeten el creixement de les cèl·lules. Aquesta capacitat per a produir aquestes proteïnes ha obert la possibilitat que es puguen crear substàncies que sustenten la vida en les cèl·lules. Aquest treball mostra un nou camí per a la biologia sintètica, un dels objectius de la qual es desenvolupar un genoma artificial mitjançant complexos productes químics.
Açò ens mostra que les funcions biològiques poden ser produïdes per macromolècules artificials generades al laboratori en lloc de provindre de la natura.Les proteïnes que es van crear van ser codificades per seqüències genètiques que no existeixen en la naturalesa. Van crear aproximadament un milió de seqüencies d'aminoàcids que després es plegarien formant estructures tridimensionals estables.
Aquestes seqüències genètiques van ser introduïts en ceps de bacteris desproveïts de gens naturals. Certa quantitat de ceps que que no tenien cap tipus de gens van morir, en canvi les que tenien només la seqüencia genètica artificial van sobreviure.
Una de les coses que més va sorprendre d'aquest treball es que la informació d'aquestos gens era nova completament, es a dir, no procedia de cap informació codificada pels gens naturals, ni estava relacionada amb aquestos, però encara així van desenvolupar una funció vital.
1 comentari:
Em pareix un post molt interessant ja que mostra una esperança per a la ciència. Les proteïnes són molt importants per a les cèl·lules i per tant per a nosaltres, aleshores que s'haja descobert que es poden construïr de manera artificial és una notícia important.
Publica un comentari a l'entrada