dimarts, 5 de gener del 2010

COP 15, Copenhague 2


Ara que ja en sabem un poc més, ens trovem en condicions d'enfrontar-nos al desenllaç. Hi ha hagut acord? És suficient? Que n'opinen els diversos governs?

Al buscar per Internet en diaris, blocs i comentaris, he arribat a la conclusió de què el regust que ens ha deixat ha sigut un poc agredolç. Ha sigut molt bona senyal que la gent mostre la seua preocupació pel nostre planeta Terra, com ja us mostraré en un altre post d'aquest trimestre. No obstant això, no pareix que l'acord al qual s'ha arribat siga suficient. Només cal mirar els titulars de diaris i entrades de blocs:

" La cumbre de Copenhague, primer "fracaso global" ". (El Mundo).

" España reconoce que la Cumbre del Clima de Copenhague fue un "fracaso" ". (El Mundo).

" Copenhague cierra con un acuerdo de mínimos y el rechazo de varios países. " (El Mundo).

" El acuerdo de Copenhague: frustración y sensación de fracaso. " (Plataformasinc).

" Acuerdo de Copenhague: ¿algo mejor que nada? NO!!!! " (Bloc d'El País).


A quines conclusions s'han arribat? Ací estan:

- Respecte a les emissions de gasos d'efecte hivernacle s'ha pactat que s'han de reduïr. Però fins a l'1 de febrer encara no és sabran els compromissos de cada país.

- Cal limitar la pujada de les temperatures en dos graus respecte al 1990. Encara que no s'han fixat mesures per a aconseguir-ho.

- També s'ha dit que els països rics han de destinar ajudes als més pobres per a ajudar-los en la seua tasca contra el canvi climàtic. Han de ser 30.000 milions de dòlars entre 2010 i 2012 i 100.000 milions de dòlars a partir del 2020. D'aquests 30.000 milions, els Estats Units aportaran 3.600 milions, la Unió Europea, 10.600 milions i Japó, 11.000.

- Els països que rebran fons hauran de mesurar les seves emissions i fer-les públiques a ña Convenció de l' ONU del Canvi Climàtic cada dos anys.



Us deixe un vídeo on Zapatero diu que s'ha d'arribar a un acord. No obatant això, veient els titulars que us he ensenyat no pareix que s'haja aconseguit. Decidiu per vosaltres mateixos.



L'informació l'he tret dels enllaços que hi ha dalt i d'aquest.