dimecres, 3 d’abril del 2013

El càncer un enemic poderòs

Notícia extreta de la revsita virtual EL PAÍS.
 L’anàlisis específic i global del genoma humà, que conté 20.000 gens cada cèl·lula nostra, està revolucionant cada volta més totes les àrees de la biologia, ja que la investigació del càncer ocupa un lloc molt alt en la llista d’investigacions.
En els últims 10 anys s’ha estat aplicant aquests mètodes com: les noves tecnologies de seqüència o lectura de l’ADN. Aquests mètodes han donat grans resultats per a conèixer els diferents tipus de tumors humans.
El coneixement de les bases molècules del càncer, de la seua aparició, evolució i pronòstic, s’espera que els tractaments i fàrmacs disponibles vagen millorant.
 Cal destacar que el càncer es una malaltia genètica i no hereditària, encara que a voltes es pense que es hereditària; però el més comú és que les mutacions dels càncers no siguen heretada sino que sorgisquen durant la vida de l’home. Les nostres cèl·lules contenen el genoma humà i aquest pot donar lloc a mutacions en qualsevol fase de la vida. I a voltes les causes d’estes estan clares: el tabac (dóna lloc al càncer de pulmó), el sol (càncer de pell)...


 Cada tipus de tumor, té el seu propi joc de mutacions, i per això el nombre de càncers és molt elevat. Però també cal destacar que cada volta més, hi ha més tècniques avançades i barates, que aniran aplicant-se en la medicina clínica en els pròxims anys.

1 comentari:

Unknown ha dit...

En mi opinión, cualquier estudio que permita un avance en una enfermedad tan temida como es el cáncer es muy importante. Hoy en día, el cáncer es una enfermedad la cual puede tratarse con infinidad de métodos, aún así sigue siendo una enfermedad muy habitual y sobretodo muy grave. Por eso pienso que debemos valorar el esfuerzo de todos aquellos investigadores que tratan de buscar una solución contra esta enfermedad.