dilluns, 28 de març del 2016

SINTETITZA LA CÉL.LULA MÍNIMA AMB NOMÉS 473 GENS NECESSARIS PER A LA VIDA.

El concepte de 'cèl·lula mínima' és fonamental en biologia sintètica, és el conjunt mínim de gens necessaris i suficients perquè una cèl·lula funcione, en presència il.limitada de nutrients essencials. Un estudi publicat a Science presenta la síntesi d'un genoma bacterià mínim, amb només 473 gens. La versió final, anomenada JCVI-syn3.0, és el genoma més petit capaç de replicar de forma autònoma qualsevol cèl·lula.





L'equip científic va inserir transposons (fragments del genoma que poden canviar de forma autònoma la seva ubicació dins el mateix) en nombrosos gens per interrompre les seves funcions i determinar quins eren necessàries per a l'activitat general dels bacteris.

L'objectiu era baixar gradualment el genoma sintètic, fins que aquest fos el més petit posible. Amb això es va descobrir que alguns gens classificats com "no essencials" fan la mateixa funció essencial, però com un segon gen. Per tant, un dels parells de gens ha de ser retingut en el genoma mínim.

Aquest genoma mínim manca de tots els gens de modificació i restricció de l'ADN i de la majoria dels gens que codifiquen lipoproteïnes. Però, en ell es conserven gairebé tots els gens utilitzats en la lectura i expressió de la informació genètica en el genoma, també actua en la preservació de la informació genètica a través de les generacions.

No obstant això, encara no es coneixen les funcions biològiques precises d'aproximadament el 31% dels gens JCVI-syn3.0. Però, aquests gens JCVI- syn3.0. són capaços de codificar proteïnes universals amb funcions encara per determinar.

Aquesta noticia esta relaciona amb els temes de Biología: Els gens i la seua funció (T.15), Mutacions i manipulacions genètiques (T.16). Si voleu saber mes sobre aquesta noticia entreu en agenciasinc