dissabte, 12 de març del 2016

Poden els paràbens i els filtres UV trasmetres als fetus?


L'estudi liderat pel CSIC, en col·laboració amb L'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ha sigut publicat a la revista Environment International.

Els paràbens (conservants, bactericides i fungicides) i els filtres UV (presents als protectors solars) es troben dispersos per tot el planeta, tant a l'aigua com a les placentes. Es van analitzar deu compostos, d'aquests, quatre s'han trobat a totes les placentes trobant més de set alhora.

Alguns d'aquests compostos poden provocar alteracions hormonal molt perilloses tant per a la mare com per al fetus.

Encara fan falta molts més estudis per poder determinar si productes totalment comuns són nocius i tenen un nivell de risc determinat sent les seues conseqüències del tot desconegudes. Tot i així, estudis anteriors han relacionat els paràbens a l'aparició d'al·lèrgies, obesitat i baixa qualitat de l'esperma i els benzofenones amb la incidència d'endometriosis. 
He elegit aquesta notícia perquè, en primer lloc, em va impactar molt que alguns productes cosmètics que la gent utilitza normalment com són els protectors solars pugen ser perjudicials per als fetus, i en segon lloc, m'ha paregut important donar-la a conèixer ja que encara fa falta investigar més per poder veure els problemes que poden arribar a tindre els fetus als que se'ls ha transmés aquestes substancies i que així es pugue avançar en els diferents estudis.

Podeu trobar la notícia original ací.