divendres, 29 d’abril del 2016

Cèl·lules nervioses amb una funció desconeguda

Un microscopi de la mida aproximat d'un cèntim ha obert als científics una nova finestreta per conèixer l'activitat de les cèl·lules dins de la medul·la espinal. Gràcies a aquesta tecnologia, un equip del Salk Institute, dirigit per Axel Nimmerjahn, va revelar que els astròcits (les cèl·lules en el sistema nerviós que no condueixen senyals elèctrics i tradicionalment eren considerades com un simple suport), reaccionen de manera inesperada als estímuls.ç

 E
ls investigadors han somiat en ser capaços de registrar els patrons d'activitat cel·lular en la medul·la espinal d'un animal despert, i ara poden fer-ho.

Gràcies a aquest nou microscopi, els experts van descobrir que els astròcits responen als estímuls de manera diferent a les neurones. Tot i que no poden enviar senyals elèctrics de la mateixa manera que les neurona, si són capaços de generar les seves pròpies senyals químics de manera coordinada. Els resultats, publicats a Nature Communications ofereixen una visió sense precedents nerviós de la funció del sistema nerviós i podria conduir a nous tractaments per al dolor produït per lesions de la medul·la espinal i malalties neurodegeneratives com l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA)



Aquesta noticia estaría relacionada amb el tema del sistema nerviós donat en clase de biología humana.