dissabte, 9 d’abril del 2016

El Parkinson, la segona malaltia neurològica més freqüent, segueix sent una gran desconeguda

Se segueix pensant en el Parkinson com "l'avi que tremola", tot i que aquest trastorn crònic, degeneratiu i invalidant és la segona malaltia neurològica més freqüent: afecta 160.000 persones a Espanya i una de cada cinc té menys de 50 anys. Aquest és un dels estereotips que la Federació Espanyola de Parkinson (FEP) pretén desterrar a través de l'empatia i, per això, ha posat en marxa la campanya "Dia Mundial de l'Anna, David, José Maria i de tots aquells que conviuen amb el parkinson ".La presidenta de la FEP, María Jesús Delgado, ha explicat que gràcies al fet que cada vegada es detecta en gent més jove i a que l'esperança de vida ha augmentat es pot donar el cas que un pacient convisca amb la malaltia durant quaranta anys, el que repercuteix a tots els nivells.

  • El 90% del afectats no segueix un tactament de manera estricta.
  • Les causes hui en dia segueixen sent desconegudes. El Parkinson té diferents causes i aquestes es poden manifestar de diverses maneres, depenent de l'etapa en la que es troben, ja que a mesura que avança poden eixir altres símptomes.
  • Símptomes motors: Bradicinesia (lentitud del moviment), rigidesa, inestabilitat postural i tremolors.
  • Símptomes no motors: restrenyiment, excés o absència de salivació, trastorns de la deglució, apatia, depressió o insomni.

Per a més informació premeu ací o ací.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Como bien has comentado, el Parkinson es una enfermedad muy frecuente y aún así una gran desconocida. Aquí te dejo el enlace a un periódico en el cual se ha publicado una entrevista reciente a Jaume Kulisevsky, especialista en esta enfermedad, donde habla sobre el Parkinson y como la vida de estos pacientes mejorará en los próximos años.
http://www.elmundo.es/salud/2016/04/11/5707a0a8268e3e812e8b463f.html