dissabte, 30 d’abril del 2016

Els organismes unicel·lulars també aprenen, encara que no tinguen cervell

Un organisme d'una sola cèl·lula i sense sistema nerviós és capaç d'aprendre, ha demostrat un estudi. Es tracta del fong mucilaginós 'Physarum polycephalum'. Fa uns anys, també es va constatar que els bacteris no només reaccionen als canvis que es donen en el seu entorn sinó que, a més, els anticipen i es preparen per a ells. Aquests treballs obren la possibilitat de cercar nous tipus d'aprenentatges en organismes molt simples i fins i tot d'esbrinar com desenvolupen els bacteris la seva resistència als antibiòtics.

Un equip de biòlegs del Centre d'Investigació de Cognició Animal de la Universitat de Tolosa III-Paul Sabatier i del Centre Nacional d'Investigació Científica (CNRS, França) ha demostrat per primera vegada que un organisme unicel·lular, el fong mucilaginós Physarum polycephalum, és capaç d'aprendre. Això tot i que no té sistema nerviós.












Esta relcaionada amb el tema 18 de biología

1 comentari:

Unknown ha dit...

Me parece muy interesante, ya que es increíble que seres faltos de sistema nervioso, es decir organismos tan 'simples', puedan desarrollar algo tan complejo como es el aprendizaje. Es una pena que no pueda acceder a la fuente original, de todas formas he encontrado es página donde se puede ampliar información sobre el post.
http://www.tendencias21.net/Los-organismos-unicelulares-tambien-aprenden-aunque-no-tengan-cerebro_a42502.html